• +30 210 2487344
  • info@atmacom.gr
Δάπεδα ασφαλείας AtmaSafePlay

Όταν κατασκευάζουμε ένα χώρο παιχνιδιού, η ασφάλεια είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα. Τα παιδιά πρέπει να παίζουν χαρούμενα, χωρίς φόβο τραυματισμού και να εμπνέονται στο παιχνίδι τους από χρώματα και σχέδια. Οι γονείς από την άλλη, είναι ήσυχοι γνωρίζοντας ότι τα δάπεδα ασφαλείας AtmaSafePlay προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια από τραυματισμούς. Τα δάπεδα σφαλείας της Atmacom είναι ο έξυπνος, ευχάριστος, δημιουργικός και οικονομικός τρόπος να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά χαίρονται το παιχνίδι χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.

Τα δάπεδα ασφαλείας AtmaSafePlay είναι μαλακά, ευέλικτα, ελαστικά και άνετα. Τα χτυπήματα και οι πτώσεις αποτελούν στοιχειώδες μέρος της μαθησιακής διαδικασίας ενός παιδιού. Τώρα τα παιδιά, χωρίς ρίσκο μπορούν να πέσουν από τραμπάλες και άλλα όργανα στη παιδική χαρά! Τα δάπεδα ασφαλείας AtmaSafePlay απορροφούν τις δυνάμεις πρόσκρουσης που αναπτύσσονται κατά την πτώση του κορμιού και μειώνουν σημαντικά το σοκ που μπορεί να υποστεί το παιδί. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, με μγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και ιδανικά τόσο για εξωτερικά όσο και για εσωτερική χρήση.

Τα δάπεδα ασφαλείας AtmaSafePlay αν και αρχικά σχεδιάστηκαν για την προστασία των παιδιών σε παιδικές χαρές και βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα χρησιμοποιούνται σε μία σειρά δημόσιων αλλά και ιδιωτικών χώρων που είναι απαραίτητη η προστασία από πτώσεις και τραυματισμούς, όπως ξενοδοχεία, στίβους, λωρίδες ποδηλασίας και περιπάτου, πισίνες, σκάφη, μπαλκόνια, αίθρια και αυλές, εισόδους γκαράζ, ιπποφορβεία, ιππόδρομο.κ.α. Κατασκευάζονται από ανακυκλωμένους κόκκους ελαστικού καουτσούκ, δεν γλιστρούν όταν βραχούν, τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα σε άσφαλτο, επιφάνειες τσιμέντου, συμπιεσμένο έδαφος κ.α., καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα, ενώ αποτελούν μια υγιεινή και ιδανική λύση σε σύγκριση με την άμμο.

AtmaPlaySafe SBR flooring tiles
Δάπεδα ασφαλείας SBR AtmaPlaySafe / Μέγιστη ασφάλεια στη χαμηλώτερη τιμή

Τα δάπεδα ασφαλείας AtmaPlaySafe SBR είναι η ιδανική λύση όταν ο χώρος παιχνιδιού πρέπει να εξάπτει την παιδική δημιουργικότητα σε συνδιασμό με τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Η Atmacom διαθέτει τα δάπεδα ασφαλείας σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων για να διαλέξετε. Κατασκευάζονται από ανακυκλωμένους κόκκους ελαστικού καουτσούκ, είναι χρωματισμένα εξωτερικά με τις πιο σύνγχρονες μεθόδους κατασκευής και έχουν εξαιρετική αντοχή. Κατασκευάζονται και ελέγχονται σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ EN 1176:2008 & EN ΕΛΟΤ 1177:2008 για το Κρίσιμο Υψος Πτώσης ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλότερη ασφάλεια και η καλύτερη ποιότητα.


Δάπεδα ασφαλείας EPDM AtmaPlaySafe

Τα δάπεδα ασφαλείας EPDM AtmaPlaySafe Κατασκευάζονται από παρθένο υλικό χρωματισμένο στη μάζα. Κατασκευάζονται και ελέγχονται σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ EN 1176:2008 & EN ΕΛΟΤ 1177:2008 για το Κρίσιμο Υψος Πτώσης ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλότερη ασφάλεια και η καλύτερη ποιότητα. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στο χώρο παιχνιδιού που θέλετε να δημιουργήσετε.

AtmaPlaySafe EPDM flooring tiles
Atmacom certifications Πιστοποιήσεις: ISO 9001:2008 / ISO 18001:2007 / ISO 14001:2004 Όλα τα δάπεδα ασφαλείας είναι ελεγμένα σύμφωνα με: ΕΛΟΤ EN 1176-1:2008 & ΕΛΟΤ EN 1177:2008 / ΕΛΟΤ EN 71.02 / ΕΛΟΤ EN 71.03:2013
> Εκπληρώνουν τα υχηλότερα πρότυπα ασφαλείας > Πιστοποιημένα κατά ISO 9001 > Συμφωνα με τα πρότυπα για την απορρόφηση κρούσης ΕΛΟΤ EN 1176:2008 & ΕΛΟΤ EN 1177:2008 > Φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες κατασκευής > Ανθεκτικά, εύκολη τοποθέτηση και συντήριση > Μαλακά, ελαστικά και άνετα > Απόσβεση κραδασμών και δονήσεων
> Ανθεκτικά στις ακτίνες UV > Ράμπες και αξεσουάρ
> Μεγάλη γκάμα μη τοξικών χρωμάτων > 100% ανακυκλωμένο ελαστικό > Για εξωτερική και εσωτερική χρήση > Εύκολη εγκατάσταση σε άσφαλτο, επιφάνειες τσιμέντου, συμπιεσμένο έδαφος > Μεγάλη βιβλιοθήκη σχεδίων, γραμμάτων και αριθμών για να διακοσμήσετε τα δάπεδα
Πρότυπα ασφαλείας

Όταν πρόκειται για δάπεδα ασφαλείας για παιδικές χαρές και χώρους παιχνιδιού, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας είναι αυτό της απορρόφησης των δυνάμεων πρόσκρουσης δηλαδή ι χαρακτηριστική ικανότητα του δαπέδου ασφαλείας να απορροφήσει την ενέργεια που θα δημιουργηθεί κατά την πρόσκρουση του παιδιού στο έδαφος μετά από πτώση.

Η ικανότητα απορρόφησης της ενέργειας πρόσκρουσης ενός δαπέδου ασφαλείας καθορίζεται από την τιμή HIC, το Κρίσιμο Ύψος Πτώσης, σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ EN 1177:2008. Η τιμή HIC, το ακρόνυμο του Head Injury Criterion, είναι μια διεθνής παράμετρος για το καθορισμό της σοβαρότητας τραυματισμών στο κεφάλι. Για τα δάπεδα ασφαλείας καθώς και για όλα τα προστατευτικά υλικά σε ένα χώρο παιχνιδιού, η μέγιστη τιμή HIC είναι 1000. Η τιμή αυτή προϋποθέτει δάπεδο ασφαλείας με αποροφφητικές ιδιότητες κραδασμών με πάχος 60 εκατοστά ή περισσότερο, ανάλογα το ύψος πτώσης.

Τα δάπεδα σφαλείας AtmaSafePlay ελέγχονται συνεχώς και δοκιμάζονται ώστε να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των προτύπων ασφαλείας και διατίθενται σε διάφορα πάχη ώστε να είναι διασφαλίζεται συνολικά πως τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από πτώση σε ύψος έως 2.60 μέτρα.

Η εγκατάσταση των δαπέδων ασφαλείας AtmaSafePlay τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους δημιουργεί μια ασφαλή από προσκρούσης επιφάνεια η οποία προστατεύει τα παιδιά από τραυματισμούς ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ένα ευχάριστο και δημιουργικό περυβάλλον. η πτώση πάνω σε σκληρές επιφάνειες όπως η άσφαλτος, το τσιμέντο ακόμα και η άμμος αρκετές φορές οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς οι οποίοι μπορούν να αποφευχθούν μόνο με τη χρήση δαπέδων ασφαλείας.

Κρίσιμο ύψος πτώσης
Critical fall height
Εγκατάσταση & Συντήρηση

Η εγκατάσταση των δαπέδων ασφαλείας AtmaSafePlay γίνεται γρήγορα και εύκολα χάρις στο συνδετικό σύστημα από πλαστικούς πύρους οι οποίοι συγκρατούν τα δάπεδα μεταξύ τους. Τοποθετούνται εύκολα σε άσφαλτο, επιφάνειες τσιμέντου, συμπιεσμένο έδαφος κ.α.

Η πρόσθεση ελαστικής ρητίνης επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του χρώματος. Οι κόλλες είναι ενός συστατικού με βάση πολυουρεθάνη, διαρθρωτικές, βιομηχανικού τύπου κόλλα. Ελαστομερείς ιδιότητες του επιτρέπουν να κινηθεί με καουτσούκ, καθώς διαστέλλεται και συστέλλεται. Δεν είναι εύφλεκτο, και δεν περιέχουν διαλύτες ή νερό. Έχουν σταθερότητα ψύξης και απόψυξης (απεριόριστη κύκλοι). Και οι δύο κόλλες παρέχουν εξαιρετική αντοχή του δεσμού. Είναι σχεδιασμένες για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε σκυρόδεμα, άσφαλτο, καουτσούκ, φελλό, κόντρα πλακέ, τσιμέντο, γύψινο υπόστρωμα και πάνω από ακτινοβολούμενης θερμότητας δάπεδο.

AtmaSafePlay playground tiles installation
AtmaSafePlay playground tiles maintenance

Τα δάπεδα ασφαλείας AtmaSafePlay αν και αρχικά σχεδιάστηκαν για την προστασία των παιδιών σε παιδικές χαρές και βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα χρησιμοποιούνται σε μία σειρά δημόσιων αλλά και ιδιωτικών χώρων που είναι απαραίτητη η προστασία από πτώσεις και τραυματισμούς, όπως ξενοδοχεία, στίβους, λωρίδες ποδηλασίας και περιπάτου, πισίνες, σκάφη, μπαλκόνια, αίθρια και αυλές, εισόδους γκαράζ, ιπποφορβεία, ιππόδρομο.κ.α.

Αν και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητα να απορροφούν τους κραδασμούς της πτώσης, ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι η εύκολη συντήρηση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των δαπέδων ασφαλείας της Atmacom είναι ότι χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση, γλιτώνοντας κόπο και έξοδα. Για τον καθαρισμό των δαπέδων σε εξωτερικούς χώρους αρκεί ένα απλό πλύσιμο με μάνικα νερού και ενδεχομένως απομάκρυνση των φύλλων με φυσητήρα ή μια σκούπα.Όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους, ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με σκούπα, υγρό σφουγγάρι, σφουγγαρίστρα ή ηλεκτρική σκούπα.

AtmaSafePlay playground tiles
Ποικιλία σε σχέδια και χρώματα
Όλα τα χρώματα είναι μη τοξικά και άκαυστα. Επιπλέον μπορείτε να διαλέξετε σχέδια, γράμματα και νούμερα από τη μεγάλη βιβλιοθήκη μας για να διακοσμήσετε τα δάπεδα ή να γράψετε τα μηνύματά σας!
Περισσότερα
AtmaSafePlay playground tiles
SBR κόκκοι καουτσούκ
Η Atmacom έχει πολυετή εμπειρία στην παραγωγή υψηλής ποιότητας SBR κόκκων καουτσούκ μέσα από μοντέρνες διαδικασίες παραγωγής.Ο κόκκος μας έχει καθαρότητα 99.9% και είναι ελεύθερος από βαρέα μέταλλα, λινό, ψευδάργυρο κλπ.
Περισσότερα